Merknaam ontwikkeling

Merknaam ontwikkeling

What’s in a name? Wat ons betreft alles. Want een goede naam doet z'n werk voor een merk. Die vertelt al direct een verhaal. Een naam alleen is een gemiste kans. Terwijl een merknaam met een goed idee erachter meer mogelijkheden biedt. Een naam die meer zegt, blijft ook beter bij mensen hangen.

Voltreffer

We gaan alle terreinen verkennen. Is er behoefte aan een creatieve of praktische aanpak, welke taal is het meest geschikt en relevant? We kijken naar USP’s of proposities die we in de naam kunnen verwerken. En of de naam geschikt is voor SEO. We doen research en bedenken opties die kans maken om een voltreffer te worden. Heel veel opties, want we strepen er ook weer veel weg. Hierin ligt de kracht van een creatief bureau. Ons team van conceptdenkers en copywriters zijn professionele buitenstaanders die onverwachte mogelijkheden bedenken, juist daar waar je er als opdrachtgever te dicht op zit. We helpen je bij het maken van de juiste keuzes.

Een naam die overeind blijft

Een goede merknaam kan het haakje zijn waaraan je alle communicatie ophangt. Van webteksten tot commercials. Dat is het begin van de strategisch en creative invulling van het merk.

Er zijn veel kansen en ook valkuilen. Daarom zijn we goed geworden in het wegstrepen van de afvallers. Want een relevante, doordachte identiteit en merknaam worden gebouwd voor een langere periode. Daar heeft het merk in de toekomst langdurig profijt van.

Nieuwe identities

Er zijn legio situaties die bij uitstek het moment zijn om een nieuwe naam te laten ontwikkelen. Je hebt een bedrijfsplan. Je speelt met de gedachte om een merk op te richten. Of een submerk voor een nieuwe dienst of dochteronderneming. Je gaat samen met een partner verder onder dezelfde vlag. Zo'n nieuwe identiteit zetten we stevig voor je neer met een nieuwe naam en met een nieuw logo. Daar hebben we veel ervaring in en omdat we gewend zijn om over de horizon te kijken, halen we alles uit de kansen die zich op dat moment voordoen.

Kom eens langs of bel Ruud om over je plannen te praten.